maanantai 7. marraskuuta 2016

Gluteenittomat sämpylät

Jos vielä arveluttaa gluteenittomalle ruokavaliolle siirtyminen, "koska leipä on niin hyvää", suosittelen kokeilemaan näitä. Ohje on peräisin huippuhyvästä Gluteenitonta leivontaa-blogista, ja meillä nyt jo useampaan kertaan testattu. Maistuu sellaisenaan, ja toimii myös vaikkapa hampurilaissämpylänä. Gluteenittomasta leivonnaisesta poiketen on tosi hyvää vielä seuraavanakin päivänä, vaikka usein nämä tämmöiset muuttuvat jotenkin kumimaiseksi yön yli levättyään.

5 dl lämmintä vettä
1 rkl psylliumia
1 rkl sokeria
2 tl suolaa
2 pss kuivahiivaa
500 g vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
2 rkl öljyä

Sekoita psylliumjauhe lämpimään veteen, ja anna turvota muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon suola, sokeri, kuivahiiva ja n. puolet jauhoista, ja vaivaa huolella. Lisää taikinaan öljy ja loput jauhot, ja vaivaa tehokkaasti usempi minuutti. Voi vaivata käsin, koneella tai vatkaimen taikinakoukuilla, kuten itse teen. Lopuksi pyöräytän vielä käsin, että saa tuntuman taikinaan.

Muotoile taikinasta heti pyöreitä sämpylöitä kostutetuin käsin. Anna sämpylöiden kohota lämpimässä paikassa vähintään 30 minuuttia. Sämpylät paistetaan 225 asteessa 20-30 minuutin ajan.

Toinen hyvä sämpyläohje löytyy myös Hellapoliisilta - nekin testattu ja hyväksi havaittu.


 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti