perjantai 19. helmikuuta 2016

Bataatti-jauhelihavuoka

Alkuun varoitus; tästä tuli todella kosteaa ja rasvaista. Kuulemma paranee yön yli levätessään, mutta tuo nestemäärä ei tuosta kyllä yön yli katoa minnekään. Joten saa vapaasti käyttää vähemmän kastike-aineksia, jos haluaa kuivempaa. Myös jauheliha voi olla vähärasvaisempaa, tässä koevedoksessa oli tarjouslaarin 9,5 % nauta-sika.

1,5 isohkoa bataattia
400 g jauhelihaa
1-2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
1 prk tomaattimurskaa (tässä chili)
2 rkl kookosöljyä (tai voi, jos haluaa maitotuotteita käyttää)
1 prk (luomu)kookosmaitoa
2 rkl mantelijauhoa (voi käyttää kookos- tai vehnäjauhoa)

Kuori ja viipaloi bataatti n. sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kuullota sipuli ja valkosipuli, ruskista jauheliha. Lisää tomaattimurska, mausta hyvin ja anna hetki muhia pannulla. Siirrä odottamaan. Sulata kookosöljy, lisää mantelijauhot ja sekoittele hetki. Tämä ei tästä juurikaan suurustu vehnäjauhoon verrattuna. Lisää kookosmaito, anna kiehua hetki koko ajan sekoittaen. Lado vuokaan alimmaiseksi bataatti, päälle 1/3 jauhelihakastikkeesta ja 1/3 valkokastikkeesta. Uusi kerros bataattia ja kastikkeita. Kootaan siis, kuten lasagne. Päälle ja väliin voi halutessaan laittaa vaikka juustoraastetta, minulla on tarkoituksella maidoton.

200-225 asteisessa uunissa n. tunti. Bataatti kypsyy nopeammin kuin peruna. Chili taittaa bataatin makeutta, ja tässä ei kookos yllättävä kyllä maistu yhtä vahvasti kuin mitä tuoksu antaisi ymmärtää.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti