maanantai 22. helmikuuta 2016

Paleojäätelö

Tämä on hyvää, maidotonta, ilman lisättyä sokeria, helppoa ja - no, todella hyvää! Maistuu ainakin meillä niin isoille kuin pienillekin. Toistaiseksi ollaan kokeiltu vain suklaisena, mutta tätähän voisi maustaa marjoilla, vaniljatangolla tai -uutteella - mitä nyt keksiikään kokeilla! 

Banaaneja (mahdollisimman kypsiä)
Kookosmaitoa
Kaakaojauhetta (minulla tässä Green&Black's Organic, jos haluaisi täysin paleoon sopivaa, pitäisi käyttää raakakaakaota ja esim. kaakaonibsejä)

Viipaloi banaanit ja laita pakastimeen mieluiten yön yli, pidempikään aika ei ole haitallista. Nakkele jäiset viipaleet blenderiin ja odota. Jauhautuessaan jäinen banaani muuttuu liisterimäiseksi ja vähän ällön näköiseksi, odota vielä ja anna blenderin soida. Kun banaani on kokonaan jauhautunut, lisää joukkoon muutama ruokalusikallinen kookosmaitoa ja muutama teelusikallinen kaakaojauhetta, ja sekoita vielä hetki. Heti syötynä koostumus on melko notkea, jos haluaa kokeilla pyöritellä palloja, koko seos kannattaa pakastaa vielä hetkeksi.

Määristä on vaikea sanoa paljonko tarvitaan, mutta kyllä 2-3 banaania kannattaa ainakin laittaa jos syöjiä on useampi, ja silloinkin annokset on todella kokoluokkaa "jälkiruoka". Kuvassa Iittalan Kartio-lasi hieman yli puolillaan, ja koko massasta tuli neljä annosta. Tätä nyt ei varsinaisesti voi tyriä, joten määriä voi kokeilla vaihdella. Tuskin jää syömättä!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti