maanantai 8. helmikuuta 2016

Siemennäkkäri

Siemennäkkäriin löytyy hurja määrä ohjeita, osa sisältää myös gluteenia. Tämä versio on gluteeniton, maidoton ja munaton. Annos on yksi pellillinen, ja tämä on sitten todella energiatiheää, joten painoa pudottavia suositellaan napsimaan maltilla.

1 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä
1 dl seesaminsiemeniä
1 dl salaattisiemensekoitusta (sis. auringonkukan-, kurpitsan- ja pinjansiemeniä)
0,5 dl chiasiemeniä
0,5 dl oliiviöljyä
2 dl kiehuvaa vettä
1 tl suolaa

Sekoitetaan kaikki ainekset kulhossa, ja painellaan leivinpaperin päälle pellille, mahdollisimman ohueksi ja tasaiseksi. Paistetaan 175 asteessa 50-60 minuuttia. 

Maku on sopivan suolainen ja mukavan paahtunut. Toimii hyvin vaikkapa aamupalaleipänä, eikä voita todellakaan tarvita!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti