maanantai 22. helmikuuta 2016

Sunnuntaisoossi

Törmäsin ihanaan ja inspiroivaan My Heart Beets-blogiin ja hetihän sieltä valikoitui reseptiä kokeiluun. Suurin osa sisältää kauheasti erilaisia raaka-aineita, joiden saatavuus Suomessa ei välttämättä ole mallia "lähikauppa". Koska meillä yleensä tomaatti ja jauheliha maistuvat kaikille, oli pakko kokeilla "Sunday sauce"-reseptiä ihan välittömästi. Määrät eivät tosin täysin kohdanneet, joten laitan alle tuon oman sovellukseni tästä, alkuperäinen siis linkin takana.

400 g jauhelihaa
1 iso makea sipuli
4 valkosipulin kynttä

oliiviöljyä paistamiseen

2 prk kuorittuja luomutomaatteja
suolaa
mustapippurirouhetta
paprikajauhetta
sipulijauhetta
valkosipulijauhetta
timjamia
basilikaa
fenkolinsiemeniä jauhettuna

Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä, lisää jauheliha ja ruskista. Mausta. Lisää tomaattisäilykkeet kattilaan. Sen jälkeen tarvitaan vain aikaa. Tämäkin pienehkö määrä muhi hiljaisella lämmöllä kolmatta tuntia. Määrästä söisi viisihenkin perhe vain yhden kerran, jos kaikki söisivät täysiä annoksia, joten suoraan sanottuna kannattaa kerralla tehdä todella reilusti, alkuperäisen reseptin mittasuhteilla. Meillä tästä nyt jäi hieman huomisellekin, kun varsinkin tytöt syö ihan linnun annoksia. Hyvää se oli, mutta sitä oli aivan liian vähän!

Kaveriksi pastaa tai nuudeleita, jos niitä syö. Minulle upposi porkkanasuikaleiden kanssa, enkä jäänyt kaipaamaan muuta lisuketta. Myös kesäkurpitsapasta toimisi varmaan tosi hyvin tämän kanssa. Ja innolla odottelen, jos tuota jenkkien hehkuttamaa spagettikurpitsaa joskus näilläkin leveyksillä nähtäsiin. Niin ja myös bataattimuussi voisi olla herkkua tämän kanssa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti